Откакто като Microsoft разкри, че Xbox Series X ще се похвали с 12 терафлопа изчислителната производителност на GPU-то, много играчи се надяват, че PlayStation 5 ще може да се конкурира директно или поне близо до основния си съперник по отношение на тази конкретна спецификация. Нов "теч" обаче подсказва, че устройството на Sony няма да е равно на това на Microsoft, а всъщност ще го надхвърли. Очевидно PS5 ще се предлага с 13.3 терафлопа персонализиран RDNA 2 GPU при 1.7 GHz с 60 изчислителни единици.

Сега, преди привържениците на PlayStation да се увлекат и да започнат да се подиграват на бъдещите купувачи на Xbox Series X с тези 12 терафлопа, източникът на тази информация едва ли е най-надеждният (4chan). Както обикновено, време е да се запасите с известен скептицизъм. Но независимо от източника потенциалните PS5 спецификации винаги са интересни за споделяне, ако имат някаква реална основа.

Заедно с RDNA 2 GPU и неговите 13.3 терафлопа с мощност новите детайли уточняват, че PS5 ще се предлага с 8-ядрен AMD Zen 2 процесор на 3.4 GHz, въпреки че в публикацията се казва, че Sony иска да вдигне тактовата честота до 3.7 GHz, имаме 16 GB GDDR6 + 4 GB DDR4 за RAM, 1 TB SSD при 5.5 GB/s, ray-tracing и 3D аудио ядра, 565 GB/s честотна лента и обратна съвместимост (цифрова).

Контролерът DualShock 5 ще има вече съобщените функции за биофийдбек и ще има PlayStation AI асистент, който да помогне на геймърите да се възползват максимално от своите PS5.

Всичко това звучи прекалено добре, за да е вярно. Например оригиналният постър посочва цена от 499 щатски долара, което изглежда твърде ниско - особено ако това в крайна сметка е PS5 “Pro” моделът. Разбира се, Sony може да има желание да предприеме удар по отношение на маржовете си на печалба за излизането на PS5. В подробностите се посочва също, че PS Vita игрите също ще се предлагат на конзолата от следващото поколение, която повдигна доста съмнения. И накрая източникът твърди, че ще има съобщение на 3 март - а такова не е имало.

Виж още: Номинирана за "Оскар" звезда ще грее във филма по Uncharted

Тагове: