God of War: Ragnarok е обичана както от критиците, така и от феновете. Играта доминира сред номинираните за Game Awards 2022, като получи 10 номинации в различни категории. Резултатът на Metacritic за заглавието се закова на 94, което е абсолютно изключително. Но не всички бяха спечелени от историята за Кратос и неговия син Атреус. Всъщност организацията PETA не беше впечатлена от петте различни опции за трудност, което накара групата да поиска изцяло нов режим на игра.

PETA е група за защита на правата на животните, която през годините се противопостави на няколко видеоигри заради изобразяване на животни с насилие. В миналото PETA тормозеше създателите на Far Cry 6 и дори имаше проблеми с Animal Crossing: New Horizons. Сега групата се е насочила към God of War: Ragnarok.

На 17 ноември PETA отправи апел до Santa Monica Studios и главния редактор на The Gamer за добавяне на щадящ животните режим към най-новото заглавие от серията God of War. Включен е кратък видеоклип, съдържащ една определена битка, обясняващ, че PETA е видяла няколко проблема с вълка Гарм.

Условията, в които беше намерен гигантският вълк Гарм, очевидно са накарали РЕТА да се задейства. Оковаването в смразяващия студ без храна или вода не е добро за нито едно животно и PETA не е много щастлива да види Гарм така. Освен това фактът, че Кратос трябваше да победи Гарм, за да продължи своето приключение, също не се хареса на групата и PETA специално поиска начин да заобиколи Гарм, без да се налага да го наранява.

Феновете не бяха много доволни от този призив за действие. Мнозина смятат, че идеята е пресилена, особено като се има предвид, че Гарм е митично създание във видеоигра, а не създание от реалния живот, което страда. Няколко потребители трябваше да проверят отново дали това е туит на PETA, а не пародиен акаунт. Други посочиха други игри, които изобразяват малтретиране на определени животни, като игрите Donkey Kong и Mario. Един потребител с прякор @Janderpiti имаше уникален поглед върху нещата, като посочи, че клиповете с Гарм направо са спойлери за хора, които не са имали шанс да играят високооценената игра.

Струва си да се отбележи, че играчите могат да галят куче в God of War: Ragnarok. Въпреки че не всяко животно може да бъде обичано, свирепо изглеждащият Фенрир може да получи няколко гальовни жеста по брадичката в края на играта. Въпреки че този детайл не компенсира третирането на Гарм в очите на PETA, това може да е най-близкото, което играта ще стигне до одобрен от НПО-то режим.

Снимка: Sony Interactive Entertainment

Виж още: God of War: Ragnarok води по номинации на The Game Awards

 

Още от Play