Първият Crysis бе критикуван за това, че сюжетът в него не е особено силен, но ако има едно единствено нещо, с което първата игра предизвика небивал интерес, това несъмнено е визията ѝ, реализирана с помощта на CryENGINE. За добро или лошо оригиналната Crysis стана синоним на страхотна графика, затова един от най-важните въпроси, чийто отговор чакаха феновете, бе как ще изглежда преработената версия, дали ще стопи видеокартата ви, или пък ще изцеди до последно фиксираната мощност на конзолите.

Нищо от това обаче няма значение, защото изтеклият трейлър на римейка се прие толкова негативно, че наложи отлагането на повторната премиера на шутъра.

Според мнозина фенове визуално Crysis не впечатлява по никакъв начин, въпреки че на пръв поглед да преработиш графично една 13-годишна игра не би трябвало да е трудно.

„Изглежда като оригиналнатa Crysis, но на най-ниски настройки“, пише един недоволен геймър.    

В резултат Crytek обяви, че играта няма да излезе на 23 юли, както бе предвидено, и по ремастъра ще се работи още.

Забавянето на заглавие в гейм индустрията е нещо нормално, макар това да става рядко заради негативна реакция на феновете. Миналата година Paramount отложи филмовата адаптация на Sonic The Hedgehog, след като феновете възроптаха срещу дизайна на бързоногия таралеж.

Снимка: Crytek

Виж още: С PS5 контролера ще усетите всяка капка дъжд