Нов доклад показва, че от дигиталната версия на Cyberpunk 2077 са продадени 10.2 милиона бройки в световен мащаб, като 80 процента от тези дигитални продажби са за РС. Разбира се, тази цифра можеше да бъде по-голяма, но огромните проблеми на Cyberpunk 2077 с представянето на конзоли доведоха до изваждането на играта от дигиталните магазини на Sony и Microsoft.  

Анализаторите твърдят, че постижението е резултат на успешна маркетингова кампания и репутацията, която CD Projekt Red си изгради с The Witcher 3. Така, въпреки че конзолните версии на Cyberpunk 2077 са под всякаква критика, изглежда, че полското студио има повод за радост, що се отнася до финансовото представяне на играта. То наскоро започна да връща парите на първите геймъри, които се отказаха от покупките си през сайта на студиото.

Успоредно с това CD Projekt Red пусна и първия голям пач за Cyberpunk 2077 (версия 1.10), който е 17 GB за конзоли и 10 GB за РС. Той носи десетки промени и подобрения по визуалните ефекти, картата, бъговете, поведението на героите, трафика, натоварването върху видеокартата и др.

Cyberpunk 2077 в момента е налична за РС, PS4 и Xbox One, а подобрена версия за новите конзоли се очаква през втората половина на годината.

Снимка: CD Projekt RED

Виж още: Полша направи Minecraft сървър за учениците у дома

Тагове: