Слуховете за РС версия на Red Dead Redemption 2 вървят от началото на годината, но въпреки множество уж достоверни „течове“ тя все още не се е появила, нито дори е потвърдена. Вместо това ентусиазиран модър е запретнал ръкави, за да преработи оригиналната Red Dead Redemption от 2010 г. за РС.

Red Dead Redemption 2: Damned Enhancement Project е построен на база на все още младите PlayStation 3 и Xbox 360 емулатори RPCS3 и Xeniа плюс допълнителни модификации. Те добавят текстури с висока резолюция, подобрен интерфейс, графични екстри и др. Модът обаче ще изисква оригиналната Red Dead Redemption игра, за да върви.

Подобен проект, особено когато е дело на един човек, заслужава адмирации и показва наистина универсалния характер на РС като геймърска платформа. Разбира се, не бива да остава никакво съмнение, че ще ви трябва изключително мощен компютър, за да подкарате тази причудлива версия на Red Dead Redemption с мишка и клавиатура. Друг е въпросът, че по принцип игрите винаги трябва да се играят по начина, по който са замислени от техните създатели, така че добрата стара PS3/Xbox 360 конзола си остава най-ефективният начин да посетите Дивия Запад и научите съдбата на Джон Марстън.        

Ако все пак сте любопитни, по-долу може да видите първия трейлър на Red Dead Redemption за РС.

Виж още: PewDiePie стана първият в света човек със 100 млн. абонати

Тагове: