Стилният Roguelite Hades на Supergiant Games спечели признанието на разработчиците в гейм индустрията, които коронясаха играта за Игра на годината по време на 21-вото издание на Game Developers Choice Awards. Церемонията почита най-големите и иновативни игри от последната година.

Освен за игра на годината Hades грабна още призовете за най-добро аудио и най-добър дизайн. Играта получи похвали за това, че съчетава най-добрите аспекти от предните игри на Supergiant, включително динамичните батки на Bastion, богатата атмосфера на Transistor и историята на Pyre.

Студиото Suckerpunch взе две награди за Ghosts of Tsushima – за най-добра графика и приза на публиката. Genshin impact бе наградена като най-добра мобилна игра, а инди хорърът Phasmophobia – за най-добър дебют. Dreams на създателите на Little Big Planet от Media Molecule взе отличие за иновация заради възможностите да създавате собствени приключения в света на играта, а The Last of Us Part II получи трофея за най-добра  история. Накрая категорията за най-добра VR игра намери своя победител в лицето на Half-Life: Alyx на Valve.

Освен игри бяха отличени и отделни личности, оставили отпечатък върху гейм индустрията. Том Фулп получи наградата за пионер заради създадения от него сайт Newgrounds и популяризирането на Flash игрите, Ларалин Макуилямс бе отличена за работата си по масовите онлайн игри като Free Realms, на която е била творчески директор.  

Снимка: Netflix

Виж още: Вентилаторът на PS5 ще работи различно според нуждите на всяка игра