Слуховете, че Netflix се готви да навлезе в гейминга, се оказаха верни, след като стрийминг компанията разкри повече подробности в своя финансов отчет за второто тримесечие.   

Първоначално компанията ще акцентира само върху мобилни игри и те ще бъдат свободно достъпни – абонатите ще имат достъп до тях без допълнителни разходи. Така изглежда, че Netflix върви по пътя на Amazon в това, как да направи основните си услуги по-привлекателни.

В доклада Netflix посочва интерактивните сериали Black Mirror Bandersnatch и Carmen Sandiego: To steal or not to steal, както и реални игри като Stranger things. Първата игра, посветена на сериала, излезе за iOS Android през 2017 г., а Stranger Things 3: The Game беше издадена за РС, PS4, Xbox One и Switch.

Едно нещо, което все още е неизвестно, е какъв ще бъде форматът на услугата. Първоначалните данни на Bloomberg твърдяха, че тя ще бъде подобна на Xbox Cloud и Stadia, където игрите вървят на отдалечен сървър и към играча се стриймва видео. Макар че Netflix има изградена стриймниг инфраструктура, компанията не разполага с оптимизирани за гейминг сървъри. Алтернатива е абонаментна услуга като Apple Arcade, при която игрите вървят на вашия телефон.

Що се отнася до продукцията на Netflix, новото заглавие Shadow and Bone се оказва доста популярно и е било стриймвано в 55 милиона домакинства. Sweet Tooth е достигнало до 60 милиона, а филмът Army of the dead на Зак Снайдър достигна до 75 милиона.

Netflix се похвали, че оригиналното му съдържание е получило общо 129 номинации за „Еми“, 24 от които за The Crown и 18 за The Queen’s Gambit.

Снимка: Netflix

Виж още: Без огледала за обратно виждане за автоматизираните возила без водач

 

Още от Play