Diablo IV не е единствената игра, чакана с нетърпение, която ще дебютира на BlizzCon. Каналът ESPN твърди, че разполага с информация, че Overwatch 2 също ще бъде представена на събитието, което започва на 1 ноември. Говори се за по-скоро козметични промени в сравнение с първата част, но може да има значителни подобрения. Продължението ще постави по-силен акцент върху "елементи на историята и разказа", включително и приключение за четирима играчи из Рио де Жанейро.

С други думи онлайн шутърът ще стане достъпен и пълноценен като сингъл игра, така че няма непременно да сте ангажирани в игра с други хора – познати или непознати.

Не че Blizzard няма да пипне нищо по геймплея. Предполага се, че Overwatch 2 ще включва основен нов режим, Push, въведен наред със съществуващите опции Assault, Control, Escort и Hybrid. Може да очаквате появата на нова карта (Тorontо) и „поне“ един нов герой.

Не се споменава кога ще се появи новото заглавие, въпреки че се говори, че играта е почти готова и посетителите на BlizzCon ще получат възможност да поиграят. В момента обаче най-голямото предизвикателство на Overwatch 2 може би е репутацията на създателя му. Blizzard все още е в деликатно положение заради реакцията си спрямо протестите в Хонконг, а последствията от това може да засенчат новините за дори такова събитие като продължението на Overwatch.

Виж още: Машинното обучение в компютърните игри

Тагове: