Дори манията по Roblox не се оказа достатъчно силна, за да задържи играта на китайския пазар. Позната като LuoBuLeSi, китайската версия на приложението беше пусната преди около 5 месеца в съдружие с гиганта Tencent, но за този момент слага пауза и няма да се предлага за iOS и Android.


Според официалното изявление LuoBuLeSi е била в режим на тестване и от компанията благодарят на феновете. Говорителят на Roblox Джеймс Кей споделя пред The Verge, че са „необходими редица важни преходни действия“, тъй като платформата се подготвя да изгради друга версия на приложението. Разбира се, никой дори не си и помисля да споменава каквито и да било срокове за реализация. Играта така или иначе срещна доста предизвикателства - освен конкуренцията на един толкова обширен пазар, тя се сблъска и с доста сериозните държавни регулации. Миналата година, Epic Games също приключи теста на Fortnite в Китай без много обяснения, въпреки че играта имаше сериозни модификации, за да се съобрази със строгите правила за съдържание на Китай. Според запознати глобалната версия в Steam също е неактивна за този пазар, което по всяка вероятност е съобразено с нормативните разпореждания, които ограничават подрастващите да играят единствено по три часа седмично.

Обзор на седмицата за всичко ново, случващо се в света на технологиите, игрите и развлекателната индустрия, можете да откриете в нашия подкаст HiCast.  
Последвай Instagram профила ни и прочети пръв най-интересните новини. 
Абонирай се за YouTube канала ни и гледай нашите технологични ревюта. 

Снимки: Roblox

Виж още: Игрите на 2022 – част I (прелюдия)