Според тестовете, проведени от немския сайт Computer Base, е по-добре да използвате графичен процесор AMD Radeon, ако искате да увеличите кадрите в секунда на MW3. Разбира се, не е голяма изненада, че Call of Duty: Modern Warfare 3 върви по стъпките на предишните CoD игри и предпочита графичните карти на AMD, но все пак това е добра новина за феновете на Червения екип.

Милиони геймъри ще се насочат към Call of Duty: Modern Warfare 3, след като датата на пускане на MW3 вече е факт, въпреки негативните реакции към четиричасовата кампания на CoD MW3. FPS гигантът не спира да привлича огромна база от играчи, така че новината, че AMD хардуерът се представя по-добре в MW3, вероятно ще бъде използвана в маркетинговите материали.

Актуалните данни идват от Computer Base, чийто екип трябва да е работил бързо, за да направи тази оценка навреме за деня на премиерата. Тестовете заключават, че "графичните карти на AMD са значително по-бързи в CoD: Modern Warfare III от конкурентните модели на Nvidia".

Начело на класацията са AMD Radeon RX 7900 XTX, който е с впечатляващите 34% по-мощен от обичайния си аналог Nvidia GeForce RTX 4080 и Nvidia GeForce RTX 4090. Забележително е, че RX 7900 XTX изпреварва по средни кадри в секунда при резолюции 1080 и 1440p, като изостава само при 4K.

Червеният отбор се представя добре във всички области. По думите на Computer Base, преведени от оригиналния немски език от Google: "Radeon RX 7800 XT ясно побеждава GeForce RTX 4070, докато Radeon RX 6800 XT лесно оставя GeForce RTX 3080 зад себе си. По подобен начин Radeon RX 6700 XT не е подходящ за GeForce RTX 3060 Ti, а Radeon RX 6650 XT буквално си играе с GeForce RTX 3060 и вместо това се заема с GeForce RTX 3070".

Още по-впечатляващо е, че тези данни са заснети с активиран Nvidia DLSS 3 Frame Generation. Тази патентована технология за увеличаване на мащаба, която работи само с графични процесори от серията RTX 4000, обикновено е козът в ръкава на Nvidia, когато става въпрос за честота на кадрите.

Снимка: Unsplash

Виж още: Идва нова ера с Galaxy AI – надникваме зад завесата

 

 

Тагове: