Премиерата на Diablo Immortal, безплатната игра Diablo за мобилни устройства и компютри, беше отложена в Китай миналия месец заради публикация в социалните медии, която може да се тълкува като критика към китайския президент Си Дзинпин според Bloomberg.

Постът, който идва от официалния акаунт на Diablo Immortal в Weibo, намеква за Мечо Пух - герой, който е забранен в китайското интернет пространство, защото е популярно обидно нарицателно за президента. Bloomberg казва, че оттогава акаунтът е спрян за „нарушаване на съответните закони и разпоредби“.

Diablo Immortal трябва да стартира в Китай на 25 юли, въпреки че датата все още може да се измести. Играта, която беше съвместно разработена от Blizzard Entertainment и китайския технологичен гигант NetEase, излезе преди повече от месец в много страни, но беше отложена само няколко дни преди планираното ѝ пускане в Китай на 23 юни. В кратка публикация за забавянето на своя китайски уебсайт Blizzard каза (чрез превод от Google Translate), че екипът за разработка ще направи оптимизации на играта, но не спомена публикацията в социалните медии.

Blizzard каза през юни, че играта е имала „най-голямата премиера в историята на франчайза“. Тя обаче получи някои критики за това, колко струва пълният ъпгрейд на вашия герой и дебют с някои грешки, когато се играе на някои устройства. 

Снимка: Blizzard

Виж още: Въпреки лошите отзиви Diablo Immortal е огромен финансов успех