Феновете на култова пъзел игра от 2007 г. Portal на Valve за пръв път получиха възможност да видят как изглежда нейният прекратен прикуел. Оригиналният код на играта, която се нарича Aperture Camera, бе показан от инди студиото LunchHouse Software, което работи по кратка видеосерия за разработката на прекратената игра. От нея стана ясно, че за разлика от Portal, където играчите бяха въоръжени със силата на гравитацията, тази игра е базирана на фотографията. Използвайки фотоапарат, играчите трябва да правят снимки на обекти, след което да ги оразмеряват поставят на други места в света. Тази механика се използва за решаването на пъзели и преминаването от стая в стая.

За съществуването на Aperture Camera разбрахме от книгата The final Hours of Portal 2 на гейм журналиста Джоф Кийли. Освен фотографската механика знаем още, че в играта нямаше да присъстват главните герои от Portal.   

LunchHouse има добри отношения с Valve и използва техния Source Engine за работата си по собствен пъзел от първо лице с физически геймплей на име Punt, който трябва да излезе тази година.

Виж още: Star Wars Jedi: Fallen Order – как една игра за седем обра деветките?

Тагове: