Ако сте се надявали да се сдобиете с дългоочакваната конзола Switch 2 на Nintendo през тази година, то се подгответе да бъдете разочаровани от друг слух, който посочва дата на пускане през 2025 г. Според нов доклад от Nikkei се очаква Nintendo да пусне своя наследник на конзолата Nintendo Switch "още през март", което е в съответствие със слуховете за датата на пускане през Q1 2025 г., съобщени от VGC и Eurogamer по-рано този месец.

В предишни доклади се посочваше очаквана дата на пускане на конзолата от следващо поколение на Nintendo през 2024 г., като целта беше да се осигурят достатъчно наличности, за да се избегне недостигът, който се наблюдаваше при пускането на PS5 и Xbox Series S/X. Но същите тези опасения, както и осигуряването на достатъчно време на разработчиците за създаване на нови игрови заглавия изглежда стоят в основата на този последен прозорец за пускане на пазара през 2025 г. В машинния превод на японския доклад на Nikkei се казва, че Nintendo "дава приоритет на осигуряването на първоначални запаси от конзолата и на линията от популярен софтуер по време на пускането ѝ".

Компанията също така работи по "мерки за предотвратяване на препродажбата", вероятно за да предотврати по-нататъшното ощетяване на клиентите от страна на прекупвачите. Иначе няма много подробности за самия наследник на Switch, който се очаква да има подобен преносим режим на оригиналната конзола Switch, макар и с по-голям дисплей.

Снимка: Unsplash

Виж още: PlayStation 6 се планира като най-мощната конзола от своето поколение

Още от Play