Прозорецът за стартиране на предстоящия шлем PlayStation VR2 на Sony най-накрая беше потвърден и се очаква той да пристигне в началото на 2023 г. според официалния Twitter акаунт на PlayStation UK.

Първото поколение VR шлем на PlayStation бе пуснат през 2016 г. и въпреки че първоначално бе предназначен за PlayStation 4, хардуерът е съвместим с конзолата от следващо поколение на Sony, PlayStation 5. Въпреки това ново поколение VR шлем беше потвърдено по-рано тази година, а наследникът е известен като PlayStation VR2.

 

В първоначалната „публикация на PlayStation старши вицепрезидент Хидеаки Нишино каза, че VR системата от следващо поколение ще дойде за PlayStation 5 и ще „позволи върховното забавление с драматични скокове в производителността и интерактивността“. По това време не беше споделена точна дата на пускане, но сега е потвърдено, че джаджата ще се появи в началото на 2023 г.

Sony също потвърди по-рано тази година, че ще разполагат с над 20 големи заглавия на свои студиа и трети страни, налични за PlayStation VR2, когато стартира следващата година. Въпреки че много от тези заглавия все още не са потвърдени, Horizon: Call of the Mountain се очаква да бъде една от наличните игри.

Що се отнася до точната дата, на която устройството ще бъде пуснато, това все още е донякъде мистерия. Sony може да са потвърдили прозорец за пускане в началото на 2023 г., но това може да е някъде между януари и март, ако приемем, че възнамеряват да стартират през първото тримесечие на годината. Индустриални анализатори като Минг-Чи Куо вярват, че PlayStation VR2 ще влезе в масово производство по-късно тази година, като пускането ще бъде навреме за Q1 на 2023 г., което ще бъде някъде между януари и март.

Миналия месец Sony сподели ранен поглед към потребителското изживяване, включено в техния VR2 шлем чрез нова публикация в блога си. Публикацията разгледа нови функции като See-Through View и Customized Play Area, както и възможността да излъчвате себе си, докато играете. Подробности за VR и Cinematic Mode също бяха споделени, което позволява на играчите да се наслаждават на VR игрово съдържание в 360-градусов изглед във виртуална среда.

Снимка: Sony

Виж още: Sony ще има собствена платформа за РС портовете на PlayStation игри

 

Още от Play