Студиото Vicarious Visions работи по римейк на класиката Diablo 2, твърди Bloomberg. Новината идва само час след като стана ясно, че Activision прехвърли студиото под шапката на своята посестрима компания Blizzard. Сега студиото вече стана част от ресурсите на Blizzard и ще продължи работата си по римейка на Diablo 2, която е започнала миналата година. Работното име на римейка е Diablo 2: Resurrected.

Първоначално той е бил поверен на екип на Blizzard, който е направил МОВА играта Heroes of the Strom и преработката War Craft 3: Reforged, но и двете игри се приеха лошо и това е наложило промяната.

Diablo 2 е единствената част от прочутата екшън RPG серия, която е налична само за РС. Тя излезе през юни 2000 г. и навремето постави рекорда за най-бързо продаване РС игра, след като само за две седмици бяха продадени 1 милион бройки. И днес мнозина считат Diablo 2 за една от най-добрите екшън RPG игри от историята.

Самото студио Vicarious Visions пък преди това направи римейковете Crash Bandicoot N.sane Trilogy и Tony Hawk’s Pro Skater 1+2.  

Снимка: Blizzard

Виж още: Сензацията Genshin Impact гони половин милиард долара приходи за 2 месеца

 

Тагове: