Базираното в Кеймбридж студио Jagex, известно с ММО-то RuneScape, току-що бе закупено от втората най-голяма частна инвестиционна компания в света Carlyle Group. По различни причини компанията изглеждаше доста привлекателна за инвеститорите, след като вече имаше двама собственици за последните пет години. През 2016 г. тя бе закупена от Xianghai Hongtou Network Technology, а преди година го взе Macarthur Fortune Holding.

Carlyle Group не разкрива сумата, която е платила за студиото, но се предполага, че тя е по-голяма от онези 520 милиона долара, които плати за него миналата година Macarthur.

Според Carlyle Group новата сделка ще позволи в RuneScape да се вкарат повече ресурси, което на свой ред ще донесе по-бързо ново съдържание за играта. Освен това групата планира създаването на нови игри, за да разшири каталога на Jagex.

RuneScape e една от най-старите RPG поредици и по-рано този месец играта навърши 20 години. Това обаче не води до намален интерес, а точно обратното – през ноември нейната old school версия отчете най-висок брой онлайн играчи в историята си.

Припомняме, че само преди дни китайският гигант Tencent закупи студиото Klei Entertainment.    

Снимка: RuneScape

Виж още: Сензацията Genshin Impact гони половин милиард долара приходи за 2 месеца

 

Тагове: