В нов доклад на Insider Gaming, в който се цитират неназовани източници, се твърди, че Sony работи по нова версия на конзолата PlayStation 5, наречена PS5 Pro. В същия доклад се казва, че Sony планира да пусне модела PS5 Pro в края на 2024 г.

В историята няма много солидни подробности за това какви хардуерни подобрения може да има в PS5 Pro. Твърди се обаче, че той може да даде на игрите подобрения в ефектите на проследяване на лъчите въз основа на патент, подаден от Марк Черни от Sony.

Разбира се, този слух има известна предистория. След като пусна PS4 през 2013 г., Sony предложи конзолата PS4 Pro през 2016 г. Тя включваше по-мощни процесор и графичен процесор, които увеличиха поддръжката на разделителната способност на игрите от 1080p на 4K с HDR. Тя също така имаше по-голям твърд диск.

Inside Gaming също така твърди, отново чрез неназовани източници, че Sony ще пусне нова версия на сегашната конзола PS5, но с отделящо се дисково устройство в края на 2023 г. А какво да кажем за PS6, питате вие? В статията се твърди, че истинският PlayStation от следващо поколение ще бъде пуснат на пазара най-рано през 2028 г. Имайте предвид, че този доклад все още не е потвърден от Sony, така че го приемайте с необходимото количество недоверие.

Последната хардуерна премиера на Sony е шлемът за виртуална реалност PS VR2 за PS5, които поддържат над 30 игри. Цената му е 549.99 долара.

Снимка: Unsplash

Виж още: Следващият ви PS5 аксесоар може да бъде роден от визията на баскетболна суперзвезда

 

Тагове:
Още от Play