Doom върви на най-различни платформи – от тест за бременност до дисплей, който показва поръчките ви в ресторанта. Най-новата добавка към тази впечатляваща селекция на странни неща, които могат да подкарат Doom, е не друго, а социалната мрежа Twitter. По-точно ботът Tweet2Doom позволява на всеки с малко търпение да играе емблематичния шутър директно в социалната мрежа. Движението и интеракциите се обработват чрез базов език за програмиране, като командите се подават чрез постове до бота. На свой ред той трансформира инструкциите в геймплей и връща на потребителя пост с видео от играта. Така може да продължите вашата геймплей сесия с поредица от постове.

Процесът е прост, но изисква да бъдете търпеливи, както и да спазвате някои правила за синтаксиса.

Тайната на успеха се крие в това да разбиете играта на малки части: направете няколко крачки, стреляйте, вижте как реагира светът на играта и отговорете.

Въпреки че това определено не е най-практичният начин да играете Doom, вече се намериха и първите ентусиасти, които се опитват да играят за бързина. Към момента рекордът за минаване на първо ниво, и то на трудност Hurt me plenty е 19 секунди и 4 команди. Ще може ли някой да превърти Doom по този начин – бихме казали по-скоро не, но в наши дни се вижда всичко.

Снимка: id Software

Виж още: 17-годишен разби изискването за Facebook акаунт при Oculus Quest 2