Платформата Android TV е налична вече от доста години, макар че все още изостава спрямо конкуренти като Roku и Amazon Fire TV. Бавно, но сигурно обаче Android TV се разраства и сега Google сподели нови данни в подкрепа на това.

Според гиганта днес Android TV има с 80 процента повече потребители спрямо същия период миналата година. Това очевидно не ни дава конкретна цифра за това, колко хора използват Android TV, но пак е добро мерило за растежа на платформата. Конкретно YouTube приложението за Android TV е било свалено 50 милиона пъти, което също е някаква отправна точка.

Говорейки за приложение, Play Store за Android TV също продължава да расте. По време на събитието Google I/O 2019 компанията потвърди, че там са налични над 5000 приложения, като днес тяхната бройка вече е над 7000. Отчита се, че сред тях са се появили важни нови приложения като НВО Мах и Peacock.

Към момента 7 от 10-те топ производителя на умни телевизори предлагат модели с Android TV, а над 160 ТV оператора по цял свят осигуряват съдържание за платформата.    


Снимка: shutterstock

Виж още: Apple категорични: без Google Stadia на iPhone и iPad