Bohemian Rhapsody е позната на мнозина като една от най-известните песни на ХХ век. Сега класиката на Queen постави нов рекорд, като се превърна в първото музикално видео, пуснато преди 90-те, което има повече от 1 милиард гледания в YouTube.

За да отбележат постижението, двамата останали оригинални членове на групата Браян Мей и Роджър Тейлър обединиха усилия с Universal Music и YouTube за свеж нов прочит на 44-годишната песен и клип. Най-напред имаме току-що дигитално преработена версия на оригиналния клип, който дебютира в шоуто Top of the Pops през ноември 1975 г.

След това музикантите канят потребители да създадат три нови клипа, които да предоставят за включване на сайта Youarethechampions.com. Освен интерпретация на самата Bohemian Rhapsody феновете могат да предложат своята визия за Don’t stop me Now и A Kind of Magic. Преди да се впуснат в реализация на творческите си виждания, те ще могат да изгледат видео с инструкции от Поли Бенет, която бе личен треньор на Рами Малек за сценичното му поведение в биографичния филм Bohemian Rhapsody. Трите клипа, създадени в кампанията, ще бъдат пуснати по-късно тази година.

В момента членовете на Queen са на турне с победителя от American Idol Адам Ламберт, който от 2011 г. насам си партнира с групата.

Виж още: Marvel възражда Blade, вижте кой е новият ловец на вампири

 

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове: