Microsoft обеща, че текущите му игри (сегашно поколение) ще използват Smart Delivery, за да се възползват от производителността на Xbox Series X. CD Projekt Red потвърди, че Cyberpunk 2077 ще получи Хbox Series X ъпгрейд безплатно, когато е готов. Това означава, че "никога няма да бъдете принудени да купувате една и съща игра два пъти или да плащате за DLC-та", сподели разработчик на играта. Накратко, можете да закупите версията на Xbox One през септември, знаейки, че ще видите подобрение, след като пристигне вашия Series X.

Вероятно ще има много други игри с подобни подобрения. Ubisoft вече се ангажира да направи Rainbow Six: Siege достъпна за серия X, когато конзолата стартира. Не бихме разчитали на всяка популярна игра да получи това предимство, но за доста известни заглавия може би е просто въпрос на време.

Sony също не стои безучастно. Конзолният гигант каза, че обратната съвместимост ще помогне на геймърите да преминат към PS5 "по-бързо и по-безпроблемно", отколкото в миналото и няма да бъде шокиращо, ако любимото ни PS4 заглавие получи PS5 вариант също по тази причина.

Виж още: 5 гейминг продукта, с които ще удвоиш фраговете си

 

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове: