Като водещ производител за развлечения за цялото семейство Disney има изключително чист имидж, на който може да съперничи само Nintendo. Нещата обаче могат да загрубеят с предстоящото закупуване на по-голямата част от кино и тв активите на 21st Century Fox. Сделката за 71 милиарда долара ще прибави към каталога на Disney някои по-мрачни марки като FX и Fox Searchlight. Това означава още, че печеливши филми за супергерои като Deadpool и Logan и с доста насилие в тях ще се съберат с вселената на The Avengers, които никога не нарушават PG-13 рейтинга, докато спасяват света.

За успокоение на феновете шефът на Disney Боб Айгър заяви, че гигантът ще продължи да прави Deadpool филми с рейтинг „Ограничителен“, както и други Marvel приключения със съдържание за възрастни дори и след сделката с Fox.   

„Ще продължим с този бизнес, тъй като в тези филми има определена популярност“, казва той.

Айгър намеква, че тези филми няма да бъдат издавани с традиционната марка Disney или Marvel. Вместо това компанията внимателно ще отдели филмите с по-висок ограничителен рейтинг, за да не обърква потребителите. Новината е добра, защото означава, че Disney няма да цензурира устатия наемник, но в същото време слага край на всякакви помисли за кросоувър между Deadpool и Toy Story.

14 технологии от научната фантастика, които вече съществуват

---

Във Facebook Messenger най-сетне може да изтриете онова неудобно съобщение