Ако сте планирали този декември да сте в киносалоните и да гледате Dune, ще трябва да промените графика си. От Warner Bros. и Legendary Pictures отново отложиха премиерата на едно от най-очакваните кино заглавия за годината, този път с почти една година – новата дата е 01.10.2021.

Новината е крайно неприятна, но не може да се нарече неочаквана – премиерата на Wonder Woman 1984 беше отложена за 25.12.2020, защото от Warner Bros. се надяваха комбото от Жената чудо и шедьовъра на Дени Вилньов да гарантират висока посещаемост. Но явно финансовата жертва им се е сторила прекалено голяма, особено след трудните за преглъщане доста ниски приходи на Tenet.

Dune взема премиерната дата на филма на друг супергерой – The Batman, който също се забавя и няма да е в киносалоните есента на 2021 г., а появата му се очаква на 04.03.2022 г. Тенденцията се повтаря и за останалите филми, базирани върху комикси – The Flash, Shazam 2 и Black Adam, както и за филмовата адаптация на играта Minecraft. 

Новината, че някои киносалони в САЩ и Великобритания затварят отново тази седмица, както и отлагането на новия филм за Джеймс Бонд определено задействаха ефекта на доминото. Анализаторите сочат, че вече е почти невъзможно да се правят прогнози в тази ситуация. 

От Cinemark – друга голяма верига киносалони – успокоиха, че все още нямат намерение да последват примера на останалите в бранша, но в същото време очакват киноиндустрията да осигурява достатъчно количество интересно за зрителите съдържание, което да поддържа посещаемостта. Като че ли Лана Уашовски е съпричастна с този апел и обяви, че можем да очакваме четвъртия филм от поредицата Matrix на 22.12.2021 г.

Снимки: Warner Bros.

Виж още: Ултралуксозният е-мотор Arc Vector възкръсна от мъртвите (ВИДЕО)

Тагове: