Отношенията между Netflix и Люк Бесон могат да се задълбочат повече от предполагаемата сделка за няколко филма, за която се говореше.

Според запознати източници Netflix е в напреднал етап на разговори за закупуването на Europa Corp – студиото, което Бесон основа през 2000 г. Сделката може да стане официална до няколко седмици и дори е трябвало да приключи по-рано, ако не е била промяна в последния момент.

Netflix се надява до лятото всички активи на студиото да са под негов контрол, а самият Бесон ще остане да наблюдава творческата дейност на бившата си компания. За Netflix сделката е изгодна, защото ще получи голямо филмово студио на добра цена. В момента Europa Corp има финансови проблеми и дълг от 285 милиона долара, след като заложи много на скъпата продукция Valerian and the City of A Thousand Planets.  

Френският филм обаче се провали комeрсиално за разлика от предни проекти на студиото като Taken и Lucy. Покупката на Europa Corp ще даде на Netflix контрол върху добре развито студио и ще позволи създаването на повече оригинални филми и дистрибуцията им.

Тагове: