По-скоро за липсата ѝ. Изглежда сякаш сагата "Скайуокър" най-накрая приключва според режисьора на Star Wars: The Rise of Skywalker Джей Джей Ейбрамс. В интервю за Entertainment Weekly Ейбрамс споделя, че Епизод IX няма да създаде бъдещи сюжетни линии, които биха позволили на Disney директно да стартира друга трилогия.

Това идва скоро след изказване на изпълнителния директор на Disney Боб Айгер, който наскоро подробно описа плановете за поредицата, твърдейки, че "сагата на Skywalker приключва с този девети филм. Ще има други филми от Star Wars, но преди това ще има малко прекъсване".

Спечели убийствен 4K OLED телевизор на Philips

Въпреки че не е задължително да завърши без категоричен край, този на Епизод IX може и да не е толкова ясен. В скорошно интервю за Metro новодошлата в актьорския състав Наоми Аки, която играе Джана в предстоящия филм, сподели, че "някои хора могат да се почувстват като че вече имат всичко, което искат, но все пак може да има още въпроси и това е целият смисъл. Историята продължава".

Коментарите на Ейбрамс изглежда противоречат на казаното от Аки, но звучи така, сякаш той не възнамерява The Rise of Skywalker да води до друга трилогия. Разбира се, феновете винаги ще имат въпроси и теории, които продължават дебата.

Междувременно Star Wars има редица други изяви, които да забавляват феновете, включително скорошната режисирана от Джон Фаврю поредица The Mandalorian и играта Star Wars Jedi: Fallen Order на Respawn.

Феновете в крайна сметка ще решат как Епизод IX се вписва в историята на Star Wars, когато The Rise of Skywalker излезе на 20 декември 2019 г.

Виж още: 6 страхотни предложения на вече Black Friday цени

 

Тагове:
Още от Play