Визията за Hyperloop - свръхскоростен пътнически превоз, с чиято помощ ще можем да преодоляваме огромни разстояния за кратко време - все още лежи напред в бъдещето, но това не пречи да си представяме как може да изглежда интериорът на един подобен транспорт, пише Slash Gear.

Компанията Hyperloop Transportation Technologies, която в момента работи по пътническата версия на влака, е създала няколко концептуални изображения на вътрешността му и те наистина са вълнуващи.

Една от особеностите на този влак е, че поради изключително високата скорост нормални прозорци са непрактични, тъй като през тях няма да се види много, а и самата гледка може да доведе до виене на свят. Ето защо интериорът на влака предлага дисплеи, които предават кадри от външния свят, както и важна информация за пътуването. Като цяло интериорът е минималистичен с оптимално разпределение на мястото, отново съобразено с аеродинамиката на превозното средство. Прави впечатление отсъствието на място за съхранение на багажа, което затвърждава идеята, че поне в началото - когато и да дойде то - Hyperloop превозът ще бъде преди всичко за бързина, а не за пренасяне.

Разбира се, всичко това е само концепция и тепърва предстои да видим как би изглеждал като формат интериорът на подобен супервлак.



Виж още: Един ден този свръхбърз самолет ще ви откара до Австралия само за два часа

Тагове: