През пролетта Blizzard намекна, че безплатната мобилна екшън ролева игра Diablo Immortal ще излезе до края на годината, но изглежда, че тези планове няма да се сбъднат. Сега компанията обяви, че Diablo Immortal официално е забавена и вече е насрочена за първата половина на 2022 г.

В новото съобщение на Blizzard все пак има и нещо положително. Компанията потвърди, че най-сетне обмисля да добави поддръжка на контролер в играта, което бе една от най-исканите функции по време на алфа-тестовете. Освен това както PvP, така и PvE режимите ще претърпят допълнителни промени, защото Blizzard иска Diablo Immortal да бъде максимално достойна за нейното прочуто име.

Една от промените в резултат на обратната връзка от алфата е по-добър баланс в PvP геймплея, както и PvE съдържанието към края на играта да бъде по-вълнуващо. Добавянето на възможност за игра с геймпад безспорно е положителна новина, но и ни кара да се чудим защо тази функция не бе в Diablo Immortal от самото начало и дали енджинът Messiah на китайската компания NetEase не бе грешен избор за игра с геймплея на Diablo Immortal.

Истината е, че отлагането на Diablo Immortal за 2022 г. не е изненадващо на фона на коронавирус пандемията, поредицата дела срещу Blizzard и песимистичния първоначален прием на играта от страна на феновете. В крайна сметка, както гласи прочутият цитат на легендарния Шигеру Миамото, „забавената игра все пак може да се окаже добра, докато лошата винаги ще бъде лоша“.    

Снимка: Blizzard

Виж още: Diablo 2 Resurrected ще ползва уникалните характеристики на PS5 контролера