В ново видео за IGN Valve разказва повече за техническите способности на Steam Deck и неговия AMD процесор, твърдейки, че дори пуснатите тази година игри вървят без никакви проблеми.

Компанията експериментира с игри както от последните няколко години, така и с актуални заглавия, които са истинският тест за Steam Deck. Първите прототипи на джаджата не се справят много добре, но в завършен вид Steam Deck има ниво на производителност, което се изисква, за да подкарва най-новите игри без проблеми.

„Наистина не попаднахме на нещо, което да затрудни Steam Deck“, казва Valve.

Според компанията актуалните тенденции в РС гейминга дават предимство на високите кадри в секунда и това е добре за Steam Deck, защото устройството лесно може да свали резолюцията до минималните 800р и да гарантира поне 30 кадъра.

Valve припомни, че Steam Deck използва напълно ново CPU и GPU от AMD, както и много бърза LPDDR5 RAM памет. Нещо повече, именно Steam Deck ще бъде един от първите продукти, демонстриращи тази технология. Това на свой ред дава на машината застраховка срещу бъдещите промени в гейминга.

Снимка: Valve

Виж още: Hades е най-добрата игра в Steam според потребителските ревюта