Отворените бета тестове на шутъра Battlefield 5 ще започнат в началото на септември, а студиото DICE се надява, че ще успее да включи в тях всичко, което е научило от затворената алфа на играта.

Конкретни дати на бетата все още не са съобщени, но шведите обещават, че ще вземат предвид обратната връзка от геймърите, получена от вече приключилите първоначални тестове. Именно алфата на Battlefield 5 въведе нови механики, които правят играта още по-тактическа и акцентират върху уменията на играчите.

Сред промените са по-кратко време за съживяване от медик, както и коригиране на допълнителните муниции за всеки клас. Ще се промени и броят на точките, от които отборът се нуждае, за да повика подкрепления, като целта е да се намери правилният баланс. Алфата показа, че ракетата V-1 се ползва по-лесно, отколкото студиото е искало.

DICE ще подобри и matchmaking, така че нивото на играчите да съответства максимално и да се приоритизира сървър с най-ниска латентност. Това не беше съвсем работещо в алфата, а способността на предварително създадените отряди да останат заедно също беше нарушена. Независимо от това студиото използва данните от теста, за да информира бъдещите промени за функцията по най-добрия начин.

Battlefield 5 излиза на 19 октомври за PC, PS4 и Xbox One.

Тагове: