Нов доклад твърди, че Sony работи върху „професионален“ контролер за PlayStation 5, който планира официално да представи „скоро“.

Това е според гейм журналиста Том Хендерсън, който, пишейки за Try Hard Guides, твърди, че е виждал изображения на прототип от източник, който желае да остане анонимен.

Хендерсън казва, че новият контролер запазва същия основен стил на съществуващия контролер за PlayStation 5, но има редица ключови разлики. Те включват „свалящи се стикове“, които могат да се включват и изключват с помощта на бутони под аналоговите стикове, плюс стопове на спусъка, очевидно изваждаща се дръжка и задни бутони, които Хендерсън описва като „пера“, вероятно подобни на тези, които се виждат на модели като безжичния контролер Xbox Elite на Microsoft.

Хендерсън казва, че неговият източник е посочил новия хардуер на Sony като PS5 Pro Controller, въпреки че не е ясно дали това ще бъде официалното му име, и отбелязва, че ще има „значителни софтуерни надстройки“.

Според Хендерсън новият контролер трябва да бъде разкрит скоро, като една от възможностите е да бъде показан заедно с няколко други части от нов хардуер към края на юни.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Diablo IV ще се опита да измие срама от Diablo Immortal през 2023 г. (ВИДЕО)