Още през 2017 г. студиото Insomniac Games на Sony написа в Twitter, че играта им Spider-Man е „постоянна ексклузивна версия за PS4“, която „никога няма да се появи на Xbox или PC“. Добре, но Sony току-що обяви, че поредицата Spider-Man идва на PC, като Spider-Man Remastered пристига на 12 август 2022 г., а Spider-Man: Miles Morales идва през есента.

Sony едновременно призна предишната си ултимативна позиция, като същевременно посочи, че портът не се дължи на липса на успех на PS4 или PS5 версиите. В съобщението се казва, че поредицата вече е продадена в повече от 33 милиона копия в световен мащаб към 15 май 2022 г., което ги прави един от най-големите хитове на Sony.

От кадрите, показани в тийзъра, визуалните елементи изглеждат доста впечатляващо. Ремастерираната версия включва регулируеми настройки за графика и отражения с проследяване на лъчи и разбира се, ще можете да използвате клавиатурата и мишката си. Играта „ще включва пълната основна история и продължаващия разказ в DLC пакета Marvel's Spider-Man: The City that Never Sleeps“, с три допълнителни глави от историята на Питър Паркър, заедно с допълнителни мисии и предизвикателства, според анонса на Insomniac.

Въпреки поста с думата „никога“ портът на Spider-Man изглеждаше много по-вероятен, след като Sony закупи Nixxes: студио, известно с пренасянето на игри към компютър. Nixxes всъщност свърши работата, заявявайки, че се фокусира върху „създаването на възможно най-доброто компютърно изживяване, което да се възползва от всички вълнуващи възможности, които PC платформата може да предложи“. Както споменахме, Spider-Man Remastered пристига на 12 август, а Spider-Man: Miles Morales малко след това през есента. Повече информация за двете игри ще се появи по-близо до датите на премиерите им.

Снимка: Sony

Виж още: Заместникът на Мъск предвижда посещения на Марс в рамките на следващите 10 години

 

Тагове: