Когато гледате Netflix на вашия телефон или таблет, без да искате, лесно може да натиснете някъде и да объркате вървящото в момента видео. За щастие Netflix предлага нова функция за Android устройства, която трябва да предотврати това.

Въпросната функционалност позволява на Android потребителите да избягват натискания по невнимание, когато използват мобилното приложение на Netflix. Опцията Screen Lock вече ще се появява в долната част на екрана, след като започнете да гледате сериал или филм. Когато я активирате, вече няма да се появяват бутони като Play/Pause и други опции, така че да не спрете плейбека или случайно да активирате или деактивирате субтитрите. Ако искате да премахнете тази функция, докоснете екрана и чукнете два пъти върху иконката с катинарче.

За да не загубите функционалността на вашето Аndroid устройство, опцията няма да се отнася до системни жестове за управление на интерфейса. Тази функция може да се окаже полезна, ако шавате много, докато гледате любимото си предаване по Netflix в леглото.

Виж още: Джей Джей Абрамс прави мрачен сериал по Justice League Dark за HBO Max

 

Тагове:
Още от Play