Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
08.декември.2016

Cassini изпрати първите снимки от новата си орбита около Сатурн

Автор: Иван Първанов, Прочетено: 2868 пъти

След цели 20 години космически пътешествия сондата Cassini най-сетне ни позволява да зърнем отблизо Сатурн, пише The Verge.

Последният етап от мисията на Cassini ще ни даде възможност да научим повече за частиците и газовите молекули, които се намират край прочутите пръстени на планетата. Новата фаза от работата на кораба започна в края на ноември и след 20 обиколки около Сатурн той ще достигне северното полукълбо и ще премине през основните пръстени, където пък се намират малките сателити на планетата.

Междувременно NASA публикува и изображенията, направени от разстояние от 640 000 км от повърхността на Сатурн. Мащабът на снимките е 153 км на пиксел и те са увеличени два пъти. На една от тях се вижда и странната хексагонална буря над северния полюс на планетата – с неизвестен произход и необяснен от учените засега.

 

Виж още: Европа продължава да гледа към Марс въпреки аварията със Schiaparelli


Тагове: NASA, Сатурн


>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание HiComm
188 брой - януари/февруари, 2017 188 брой - януари/февруари, 2017

Корица


Съдържание


Купи
Цялото съдържание »
Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?Resident Evil 7: не сте добре дошли в дома на това семейство The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност