Лидерът за видео стрийминг Netflix изпробва мерки срещу споделянето на парола за гледане на филми от хора, които не са абонати на услугата. Някои потребители съобщиха, че виждат предупреждение, което гласи:

„Ако не живеете със собственика на този акаунт, имате нужда от свой акаунт, за да продължите да гледате.“

След това то ги инструктира да докажат самоличността си, като въведат код, който Netflix изпраща на имейл адреса или телефонния номер, свързани с акаунта. Условията за използване на компанията забраняват споделянето на достъп до платформата извън едно домакинство.

Говорител на компанията съобщи, че тестът има за цел да провери дали хората, използващи акаунти в Netflix, са упълномощени за това. Все още не е взето решение дали това ще се разпространи из цялата мрежа. Първоначално потребителите ще могат да удостоверяват, че имат достъп до акаунта с код, изпратен с SMS или имейл.

Исторически погледнато, единствената важна мярка, която Netflix предприема срещу споделянето на акаунти, е определянето на ограничения за едновременно гледане. Например с основния план на компанията за 9 долара на месец можете да стриймвате само на едно устройство, докато премиум абонаментът от 18 долара ви позволява да гледате до четири устройства едновременно.

Стрийминг платформи, включително Netflix, HBO Go, Amazon Prime и Disney+, позволяват на потребителите повече от един профил в рамките на акаунта, но изискват те да бъдат ползвани само от хората от същото домакинство.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Google Smart TV ще поддържа и режим "глупав телевизор" за тези, които не обичат модерните технологии

 

Тагове: