Докато държавите по света бавно се връщат към нормално функциониране, холивудските студиа правят поредица от промени в календарите си, предизвикани от продължилата месеци карантина, която засегна силно и развлекателния бизнес.

Сред тях е и Warner Bros., което обяви, че премества четвъртия и все още неозаглавен филм от поредица The Matrix с почти година напред до пролетта на 2022 г. Премиерата на новия The Matrix филм, който се снимаше в Германия преди пандемията, бе насрочена за 21 май 2021 г., но вече се чака на 1 април 2022 г.

За него ще се завърнат звездите от оригиналните части Киану Рийвс и Кари-Ан Мос, както и един от братята Уашовски. Нийл Патрик Харис и Джесика Хенуик участват също.

Освен че отложи The Matrix, студиото изцяло извади от календара филма Witches с Ан Хатауей, Стенли Тучи и Крис Рок. Той трябваше да излезе на голям екран през октомври и засега няма нова дата.

Godzilla vs. Kong сега ще излезе през май 2021 г. на датата, освободена от The Matrix 4. Анимацията Tom & Jerry пък е отложена от 23 декември 2020 г. за 5 март за 2021 г.   

Шпионският трилър Tenet на Кристофър Нолън е преместен от 17 на 31 юли, докато Wonder Woman 1984 вече се очаква да дебютира на 2 октомври тази година.

Виж още: 8К телевизорите на Sony за 2020 г. изглеждат изненадващо достъпни

 

Още от Play