Разработчиците на тактическия шутер Valorant – Riot Game, обещаха нов герой и той съвсем скоро ще бъде достъпен за почитателите на играта от цял свят.

Запознайте се с Astra „галактически мозък“, чиято естетика е вдъхновена от афрофутуризма, а цялостното присъствие на героя и перспективата към игровата карта се усещат като напълно различни от всичко налично в играта до момента. Екипът ни имаше възможност да бъде една от малкото медии от региона, които се включиха в специалната прес премиера на Astra, и ето няколкото интересни факта за новия герой във Valorant.

Агент Astra използва енергиите на Космоса, за да пресъздаде бойните полета по своя вкус. С пълния контрол на нейната астрална форма и дълбока стратегическа прозорливост тя винаги изпреварва следващия ход на врага си.

„С Astra искахме да създадем герой, който има поглед на цялата карта. Харесва ни, че Astra има различна перспектива към картата и от „птичи поглед“, което позволява на играча да мисли тактически за всички начини, по които може да премине игровия кръг. Целта ни бе yменията на Astra да бъдat свързани със събирането на информация и трансформирането ѝ в стратегически план, където самата фаза на изпълнение е по-малко насочена към директна битка с противника, а дали е взето правилното стратегическо решение“, коментира по време на премиерата Йордания „Riot Wrekz” Антон, част от дизайнерския екип на Valorant.

Способностите на Astra работят по различен начин от тези на повечето други герои. В екрана за покупка героят може да закупи „капани“. С натискане на комбинация от бутони Astra влиза в интерфейс, в който се задържа над картата, за да постави закупените „капани“. По време на играта те могат да бъдат изтеглени от агента или задействани, за да изпълнят една от следните задачи:

Gravity well: Тази способност привлича играчи в определен радиус, след което експлодира.

Nova pulse: Тази способност причинява сътресение на играчите, попаднали в радиуса ѝ.

Nebula:  Димен ефект.

Cosmic Divide: Създава масивна бариера, която потиска звука и блокира куршумите. През бариерата може да се премине.

Astra ще бъде достъпна на 2 март заедно с Battle pass за Act 2 на Valorant, който ще се предлага на цена от $10, въпреки че някои от елементите в него ще бъдат достъпни безплатно, подобно на предишните карти. Три нови комплекта skin-ове могат да бъдат получени чрез Battle pass-a, включително нов комплект skin Prism – редизайн на най-купуваната линия Skin Prism, която бе представена при старта на Valorant.

Снимки: RIOT