Докинг станцията, която идва с новия Switch OLED, е способна на 4К резолюция при 60 кадъра в секунда. Твърдението e на YouTube потребителя Nintendo Prime, който е успял да получи конзолата преди нейната премиера. Cравнявайки новата докинг станция с оригиналната, той открил, че новата има HDMI 2.0 контролер, който е необходим за 4К видео. Освен това кабелът с новия Nintendo Switch също поддържа 4К резолюция. За сравнение оригиналният Switch поддържа по-стария HDMI 1.4, а кабелът в кутията не е способен на 4К 60 fps.

В същото време чипът в докинг станцията не е достатъчно мощен, за да трансформира 1080р изображение в 4К, така че подобна операция трябва да се извършва само от нова и по-мощна Switch конзола. Всичко това подсказва, че Nintendo на практика е подготвил докинг станцията за нова хардуерна ревизия на Switch, която евентуално ще поддържа 4К видео. През миналия месец дузина разработчици разкриха пред Bloomberg, че вече имат 4К комплекти за игри за Switch, но Nintendo официално отхвърли това. Подобни спекулации се свързват със слуховете, че компанията работи по Switch Pro, който се очаква следващата година.   

Разбира се, най-малко вълнуващото обяснение е, че в момента HDMI 1.4 кабелите и контролерите се намират по-трудно и Nintendo e предпочел да използва широкодостъпните HDMI 2.0 версии.

Снимка: Nintendo

Виж още: Diablo 2 Resurrected ще ползва уникалните характеристики на PS5 контролера