Виртуалните пилоти, които искат да се потопят изцяло в света на Microsoft Flight Simulator, но нямат подходящ контролер за това, ще трябва да изчакат. Оказва се, че всички специализирани контролери и други аксесоари за летателния симулатор са изчерпани навсякъде, освен ако не искате да плащате солени суми на спекуланти.

Всички най-популярни и продавани летателни контролери в Amazon са изчерпани. Компанията Thrustmaster има пет от десетте най-продавани такива аксесоара и нито един от тях не е наличен. Същото се отнася за моделите на Logitech и Saitek.      

Същото е положението в Best Buy и Newegg. Причина за това е дългоочакваната премиера на новия Microsoft Flight Simulator – нишова поредица, която обаче се радва на особен интерес. Очакванията на анализаторите са, че новата игра ще генерира огромни приходи от продажбата на софтуер и хардуерна периферия.

Първата Microsoft Flight Simulator игра излиза през ноември 1982 г. и към момента е на възраст 37 г. Това е най-дългата серия софтуерни продукти на Microsoft, която дори изпреварва Windows c три години. По някои сметки Microsoft Flight Simulator е и най-старата РС гейм поредица до момента.

Снимка: Logitech

Виж още: PlayStation 5 е тук! (ВИДЕО)

 

Тагове: